søndag den 30. maj 2010

Fødselsdagskage til min dejlige mormor :-)

Min dejlige mormor holdt 69 års fødselsdag idag.. Og hvad giver man dog til en, der har alt?.......en kage selvfølgelig ;-)

Ej, jeg spurgte hende pænt om jeg måtte lave en kage istedet for, at vi kom med en gave.. Og hun ved jo hvor glad jeg er for kager - ligesom hende..

Havde først tænkt, at lave en dumlemousse med ananas/mangefersken mousse, meeeeen det kunne jo godt være, at den ikke ville falde i god jord.. Jeg elsker selv dumle, men det er jo ikke alle der gør det.. Så det blev til en lagkage ala jordbær tærte, ligesom min hygge kage som jeg lavede tidligere.. Det elsker alle.. Så med den går man ikke helt gal i byen..

Den nederste og mellemste bund er penslet med chokolade tilsat lidt fløde, så den ikke er så hård, at skære igennem.. Det nederste fyld er kagecreme blandet med fløde og så er der ellers bare friske jordbær i det øverste lag..


Den er smurt op med smørcreme tilsat mandelessens og mmf'en er der også tilsat mandelessens - og det smager bare sindsygt godt!! Hvis man altså er til marcipan :-)

Tænkte at jeg ville øve lidt på Lambeth teknikken - er blevet rigtig bidt af det, må jeg ærligt indrømme :-) Den blev ikke helt som jeg havde forstillet mig, men havde kun en time til at tylle, så måtte "nøjes", men blev da rimelig godt tilfreds med resultatet..Men min mormor blev rigtig glad for den og det er jo hovedsagen :-)))

Og nøj, hvor smagte den altså bare godt ;-) Ros til kokken :-D

10 kommentarer:

 1. Hvor er den vildt flot, og lækker ser den også ud inden i...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Tak tak :-))

  Den var også rigtig lækker.. Det kan varmt anbefales..

  SvarSlet
 3. Man forstår så udemærket, at din mormor gerne bytter en gave for en så flot og lækker kage. Det gjorde jeg også gerne. Jeg må til at lære den teknik...

  SvarSlet
 4. Ej hvor ser den bare helt vildt lækker ud, og så er den virkelig flot. Det må simpel hen kræve så meget tålmodighed at bruge den teknik.

  SvarSlet
 5. Hej,

  sikke en smuk kage! Den lyder også monster-lækker! Den skulle man da være en doven fætter hvis man ikke lige kunne spise et stykke af ;o)

  mvh.
  Camilla

  SvarSlet
 6. Det kræver rigtig meget tålmodighed, men man kan jo ikke diskuterer resultatet.. Lambeth ser bare rigtig flot ud!!

  Og som sagt, jeg kan varmt anbefales den sammensætning.. Altså hvis man kan lide jordbærtærter, så kan man ikke få nok af den her uhmm.. Tror faktisk det er mit ynglings fyld lige pt.

  SvarSlet
 7. Og tak for roserne forresten :-}

  SvarSlet
 8. Waw...hvor er den bare flot :-)

  SvarSlet
 9. Tak for det :-) Elsker lambeth :-))) En teknik jeg varmt kan anbefale til alle..

  SvarSlet