søndag den 30. maj 2010

Fødselsdagskage til min dejlige mormor :-)

Min dejlige mormor holdt 69 års fødselsdag idag.. Og hvad giver man dog til en, der har alt?.......en kage selvfølgelig ;-)

Ej, jeg spurgte hende pænt om jeg måtte lave en kage istedet for, at vi kom med en gave.. Og hun ved jo hvor glad jeg er for kager - ligesom hende..

Havde først tænkt, at lave en dumlemousse med ananas/mangefersken mousse, meeeeen det kunne jo godt være, at den ikke ville falde i god jord.. Jeg elsker selv dumle, men det er jo ikke alle der gør det.. Så det blev til en lagkage ala jordbær tærte, ligesom min hygge kage som jeg lavede tidligere.. Det elsker alle.. Så med den går man ikke helt gal i byen..

Den nederste og mellemste bund er penslet med chokolade tilsat lidt fløde, så den ikke er så hård, at skære igennem.. Det nederste fyld er kagecreme blandet med fløde og så er der ellers bare friske jordbær i det øverste lag..


Den er smurt op med smørcreme tilsat mandelessens og mmf'en er der også tilsat mandelessens - og det smager bare sindsygt godt!! Hvis man altså er til marcipan :-)

Tænkte at jeg ville øve lidt på Lambeth teknikken - er blevet rigtig bidt af det, må jeg ærligt indrømme :-) Den blev ikke helt som jeg havde forstillet mig, men havde kun en time til at tylle, så måtte "nøjes", men blev da rimelig godt tilfreds med resultatet..



Men min mormor blev rigtig glad for den og det er jo hovedsagen :-)))

Og nøj, hvor smagte den altså bare godt ;-) Ros til kokken :-D

onsdag den 26. maj 2010

Fødselsdagskage til Mille..

Så skulle Mille holde 1 års fødselsdag for familien..

Mille's mor havde ikke rigtig nogle krav til kagen, den skulle bare være piget.. Weee en pige kage..

Vidste faktisk næsten med det samme, hvordan den skulle se ud.. Dog skulle kronen have været anderledes.. Planen var, at jeg ville have lavet en tiara i RI, men sådan blev det ikke.. Sønnen var syg, så overskudet var ikke lige til, at sidde og tylle.. Så det blev i sugarpaste.. Men øv øv, den knækkede to gange den dag jeg skulle bruge den.. Så måtte igang med at lime og lappe med RI.. Det var rigtig ærgeligt.. Og kunne da bande og svovle den guld farve langt væk.. Havde købt den hos den lokale kage forretning og den var da bare ikke noget værd.. Så ved jeg det til næste gang..

Men en lille prinsesse kage blev det da :-)



Og puden er skåret ud af fri hånd.. Var lidt spændt på, at se hvordan den var at lave - om den ville drille.. Men den var faktisk rigtig nem, at lave..

Jeg markerede både puden og den nederste kages kant med en kniv, for at få det der pude look.. Ja, jeg brugte en kniv.. jeg er jo ikke den stolte indehavere af en diamond cutter - endnu :-) Men helt lige blev det heller ikke.. Så endnu en ting til ønskelisten..

Kagen er med bærsymfoni mousse og tobleronemousse, smurt op med vanilie frosting, pyntet og overtrukket med mmf.. Kronen er som sagt af sugarpaste..

Mille skulle jo også have en kage.. Det er det samme fyld som i den store..



Og syntes den skulle ligne den anden lidt.. Jeg ville dog ikke putte noget pynt på toppen, der skulle jo være plads til en lille lys :-)

Cupcakes til Mille..

I lørdags skulle vi til 1 års fødselsdag hos lille (store) Mille :-)

Og jeg fik æren af, at bage nogle cupcakes..

Var lidt i tvivl om hvilke nogle jeg skulle bage.. Chokolade cupcakes, den var rimelig sikker.. Alle elsker jo chokolade......eller er det bare mig, der er tosset med chokolade ;-)

Og så blev det også til banan cupcakes, de to er rimelig sikre.. Det ville jo være ærgeligt, at bage noget folk ikke kan lide..





På banan cupcakerne er der ostetopping på uhmm.. Og på chokolade cupcakerne er der toffee/bailey topping på endnu mere uhmm.. Og ja, så er pynten af mmf..

fredag den 14. maj 2010

Hygge kage..

Jeg har længe gået og leget med en tanke..

Kan man lave en jordbærtærte om til en lagkage??

Ja, det kan man godt..

Et af vores venner spurgte mig om man kunne, for hans bror elsker jordbærtærter.. og har selv overvejet om man kunne.. Så de sidste par dage har jeg virkelig tænkte over det og i torsdags(igår) var jeg ude og handle ind, så kom der lige nogle lagkagebunde, jordbær og fløde med i vognen.. Nu skulle det være..


Den nederste og mellemste bund er penslet med mørk chokolade.. Det nederste lag er en blanding af kagecreme og flødeskum, det øverste lag er bare et lag med friske jordbær.. Jeg har smurte den op med mandel frosting..


Jeg har også eksperimenteret med mmf'en den her gang.. Jeg også længe gået og tænkt på om man kunne putte en smag i mmf'en, så det prøvede jeg.. Jeg puttede mandelessens i, for at den kunne smage lidt af marzipan.. Og det fungerede sgu (undskyld jeg bander).. Men blev bare så glad........så er man rigtig kagenørd, når man kan blive glad over sådan noget :-D Men det smagte bare SÅ godt.. Den var selvfølgelig mere fin i det i forhold til rigtig marzipan, men smags mæssigt, så kunne man ikke smage forskel uhmmm... Elsker marzipan..


Så den er blev overtrukket med marzipan wannabe mmf :-D.. Og så er den blevet pyntet med RI.. Syntes det var på tide, at få prøve lambeth teknikken af.. Men hold da op, hvor skal jeg dog øve mig..


Men alt i alt, så smagte den bare super :-)))

Fødselsdags kage til Klaes..

Jeg fik en mail fra Kit.. Hun havde været inde og kigge på min blog og syntes kagen til Pelle ville passe så godt til hendes bror's 18 års fødselsdag..
Så der kom gang i en dame med kæmpe bryster igen ;-)

Den blev ikke helt magen til.. Der blev ændret lidt, men man kan godt se ligeheden :-)


Jeg prøvede noget nyt den har gang.. Jeg havde lavet et aftryk af et barbie hovede, for tænkte at det måske ville se lidt mere ægte ud, men det fungerede ikke rigtig... Eller jo det gjorde det, men hovedet blev bare alt alt alt for stort, så måtte file en del af og det var endda stadig for stort, men kunne ikke rigtig file mere af, for så ville det gå ud over ansigtet.. Men syntes at hun minder lidt om en dragqueen :-/ Men nu er det jo også hjemmelavet ;-)


Kagen er med hindbærmousse og toblerone creme, smurt op med vanille frosting, pyntet og overtrukket med mmf..
Efter hvad jeg kunne forstå, så faldt den i rigtig god jord hos fødselaren :-)

søndag den 2. maj 2010

Bamse og kylling til Victoria :-)

Så blev den tredje fødselsdags kage også færdig.. Jeg har haft travlt i weekenden..

Victoria havde fødselsdag idag og hendes mor ville gerne have en bamse og kylling kage, men den måtte ikke ligne Valdemar's fødsesldags kage..

Så det blev et strand tema......håbede det ville blive godt vejr så kagen passede bare lidt.. Og det blev det jo.. Victoria har været rigtig sød i år :-)))





I første omgang skulle der have været katte på, men alle har vel et svagt punkt overfor bamse og kylling :-) Kunne ikke dy mig for, at lave lidt sjov, så der kom en hajfinne i vandet :-D Håber ikke lille Victoria fik skræk for livet :-} Og syntes det var lidt sjovt med ælling, der har enden oppe over overfladen :-D


Men kagen er med bærsymfoni mousse og tobleronecreme, smurt op med vanillefrosting, overtrukket og pyntet med mmf..

Men som altid, så håber jeg at de blev glade for den.. Jeg fik ikke selv æren af, at aflevere kagen til Victoria's mor, for jeg skulle ud med tøserne, så det stod manden for..

lørdag den 1. maj 2010

Konfirmationskage.....

....til Cecilie..

Så kom den store dag :-))

En i mødregruppe, hendes nabo skulle bruge en kage til hendes datters konfirmation.. Ihh, det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til.. Den første konfirmationskage :-)))

Der var ikke rigtig nogle krav, men deres farver var hvid, pink og sølv.. Så ville prøve at få det arbejdet ind i kagen :-))



Jeg har længe gået og leget med tanken om, hvordan den skulle se ud og jeg ville simpelthen igang med lidt mere tylle arbejde, det er jo super flot.. Så der blev lavet en klat RI(royal icing) og så blev der ellers tyllet derud af :-))) Kunne næsten ikke stoppe igen..
Og har også længe ville lave en bog formet kage og syntes at det passede så godt til en konfirmationskage, så sådan blev det :-)) Og er ret stolt over den, for jeg har formet den i fri hånd :-))
Hvis det var helt rigtigt, så ville jeg have skrevet teksten i hånden, men turde simpelthen ikke skrive direkte på kagen, tænk nu hvis det lignede noget der var l**t, så det blev med udstikkere..


Kagen indeholder hindbærmousse og tobleronecreme, smurt op med vanillefrosting, overtrukket og pyntet med mmf..


Men blev faktisk meget godt tilfreds med den.. Og håber at den også falder i Cecilie's smag :-))

Dåbskage til Lauge..

Så skulle Lauge døbes og jeg fik æren af, at lave kagen :-)))
Den var nøje tilrettelagt af Lauge's mor.. Hun vidste lige nøjagtig hvad hun ville have..

Den skulle være beige/cremefarve, hans navn skulle være i chokolade, hvide tynde sommerfugle og hvide dutter i kanten.. Så var det bare om at gå i krig..


Kagen indeholder hindbærmousse og tobleronecreme, smurt op med vanillefrosting, overtrukket med mmf.. Sommerfuglene er også mmf.. Navn og dato er chokolade..

Det er mange år siden jeg sidst har skrevet i hånden med chokolade, så var lidt spændt på, hvordan det blev.. Men syntes da at jeg slap meget godt fra det..



Mmf'en drillede en hel del.. Blev helt ærligt lidt panisk tilsidst.. Hver gang jeg skulle overtrække kagen blev den ved med, at krakelere i hjørnerne så der kom store huller og mmf'en blev mere og mere sej efter hver gang, så resultatet blev ikke så godt som jeg gerne ville have det..

Nå, men håber da, at de blev glade for den alligevel og at farven matchede bare lidt til deres farvetema..