lørdag den 29. juni 2013

Pandekage kage - igen

Manden og jeg fik middags gæster igår og selvfølgelig skulle der laves noget lækkert.. Var dog rigtig meget i tvivl om, hvad jeg skulle lave.. Og så kom min mand på den gode idé at lave en pandekage kage.. Jeg har mere eller mindre opgivet den pandekage kage, for nu har jeg jo prøvet nogle gange og den bliver bare ikke lige så god som første gang jeg lavede den.. Men manden fik mig overtalt.. Så jeg prøvede at gå i de samme spor som første gang, hvilke godt kan være svært, når man laver tingene på slump 8-)

Men den blev faktisk ok god, der skulle bare have været lidt mere chokolade i chokoladecremen, den var ikke så gennemtrængende..

Men den blev så til en pandekage kage med chokoladecreme, vanillecreme ala jordbærtærte og så flødeskum blandet med jordbær syltetøj.. Der er i alt brugt 10 pandekager.. På toppen er det bare almindelig smeltet chokolade.. Siderne er med et tyndt lag flødeskum - er ikke den største fan af neutral flødeskum..

Men den var godt og der sneg da også sig et stykke med på morgenmads tallerknen ;-) Heldigvis kom sønnen og spise den ene bolle, så det lettede lidt på samvittigheden :-D

onsdag den 26. juni 2013

Mandens fødselsdags kage

Min kære mand holdt en kæmpe 30 års fødselsdags fest med god mad og lækker kage ;-) :-D

Jeg lavede en rigtig lækker kage med de lækreste ting.. Chokolade, nougat og jordbær..

Min mands ynglings kage er brownie, så brownie blev det.. Jeg har selv en periode med nougat, så jeg lavede en nougat mousse og kom oven på og til slut kom jeg friske jordbær på - jordbær på kage er er must lige pt :-D uhmmm




Men som min søn siger om noget lækker, den var guffeliguf :-D Og den fik stor ros.. 

onsdag den 5. juni 2013

Kage og cafe latte

Ja, bedre bliver det jo næsten ikke..

Så skulle veninden og jeg hygge.. Imens hun sad og blev forelsket i babydrengen fik jeg lige lavet det her klar til os..


Kagen består af mudcake, vanillecreme og chokolade overtrukket jordbær.. 

Det er med vilje det grønne er på jordbærret, det er selvfølgelig lidt nørklet når man skal spise det, men syntes at kagen så for kedelig ud og gad ikke rigtig lave en omgang mmf bare for at kreerer lidt blade..

Men lige en kage efter mit hoved.. Chokolade, sød, frisk og lidt syrlig mums.. 

søndag den 2. juni 2013

Gufferi med veninden..

Min veninde kom på besøg og som altid så skulle vi have kage..
Da min veninde var sammen med sin eks lavede han på et tidspunkt en kage, en missippi mudpie, da vi var hjemme hos dem og spise og den gik fuldstændig i vasken.. Han havde misforstået opskriften, så den slet ikke blev bagt nok og det resulterede i en flydende kage med flydende topping for han have ikke brugt blødt smør til toppingen, næh næh han skulle være smart og havde købt flydende margarine :-{ Og det skal lige siges min kære mand havde det virkelig dårligt om natten, man skal i hvert fald ikke tage kampen op mod de rå æg ad ad.. 
Nå men den ville jeg lave til hende, den samme opskrift som den hendes eks havde brugt og det blev et væsentligt andet resultat,, Det er en rigtig guffe kage, der skal spises med kniv og gaffel, dog med så meget topping blev det en andels for meget for mig.. Alt alt alt for sødt.. Men de der skumfiduser er altså bare guf på kage, dog besværligt.. Men selve caken var lækker.. Dejlig klæg og tung, lige en kage efter mit hoved.. 

Naboens barnebarn

Naboen spurgte mig året før om jeg ville lave en kage til hendes barnebarn, hun måtte dog trække der tilbage igen da hun skulle transportere den fra Hundested til København i tog og det var hun ikke helt frisk på, hvilket jeg faktisk godt kan forstå :-s 
Men hun vendte strengt tilbage ;-)
Hun ville gerne overraske ham med en mcqueen kage.. Kagen indeholder kagecremes mousse og sød jordbær mousse, da hendes barnebarn ikke kan lide chokolade, ikke engang det mindste.. 
Naboen meldte tilbage at han blev super glad for sin mcqueen kage :-) Og hold da op hvor min søn misundelig :-D 

Glemte kager..

Det kan godt betale sig at rydde op i sin telefon nogle gange.. Stødte på nogle kage billeder som jeg slet ikke har fået lagt på min blog - det er da lidt dårlig stil ;-} 

Men nok for et år siden lavede jeg en fødselsdags kage til min kollegas 5 årig datter.. Hun ville gerne have en rigtig sej fodboldkage med i sin børnehave - de er helt bidt af fodbold i den familie :-D Men selvfølgelig skulle hun da have en fodboldkage.. Der kom lidt blomster og lidt lyserødt på, for hun er jo stadig
en pige..

Kagen består af 'den du ved nok'.. Jeg flækkede den i to og kom kokostoppingen i mellem og den blev smurt op med nutella smørcreme.. Ifølge hendes mor blev hun rigtig glad for den og den smagte rigtig godt, det er også en fantastisk børnkage..