mandag den 4. juli 2011

Dåbskage..

Hjælper man ikke ven i nød?

Clement's mor skrev til mig om søndagen, hvor Clement skulle døbes lørdagen.. Hende der skulle have lavet kagen skulle lige pludseligt noget andet, så hun kunne ikke lave den.. Så hun spurgte om jeg ikke ville lave den.. Var lidt i syv sind, for jeg havde jo en stor kage samme dag.. Men samvittigheden spillede for meget ind til jeg kunne sige nej.. Jeg ville ikke selv syntes at det var en særlig fed situation at stå i.. Så der blev kreeret endnu en kagen :-)))

Clement's mor ville gerne have at den var enkelt, den skulle formes som en aflang bog med et billede på, et lille tog og striber på siderne.. Bare dér blev jeg stresset.. Billedet skulle bestille og der var en helligdag på vej :-o, så der skulle handles hurtigt.. Heldigvis nåede billedet at komme :-))) ellers ville jeg have været på herrens mark :-/
Kagen består af neutrale lagkagebunde med banan-creme mousse og tobleronemousse, smurt op med vanille smørcreme og overtrukke med mmf.. Banan-creme mousse og tobleronemousse er faktisk en rigtig god sammensætning ;-) uhmm..

Der var ikke så mange ben i den, det var jo rimelig enkel.. Og forældrene blev rigtig glad for den :-)))

Dåbskage..

Så skulle vores vennepars lille dreng døbes :-))) En lille nuttet bandit :-)))
Vi havde aftalt for længe siden, at jeg skulle lave kagen :-))) Var dog så uheldig, at jeg blev pålagt en weekendvagt lige netop den weekend :-((( Men kagen blev lavet..
Moren var fast besluttet på, hvordan den skulle se ud, så det var bare at gå i gang..
Hun ville gerne have, at den skulle være blå med hvide åkander, en frø med en guld krone og sut og en stor åkande med en sovende baby.. Så der blev kreeret.. Tror det er den kage jeg er aller mest stolt over :-)))
Kagen er med neutrale lagkagebunde, mørk chokolade mousse og hindbær mousse, smurt op med mandelsmørcreme, overtrukket og pyntet med mmf..

Heldigvis var barnedåben ikke helt overstået da jeg havde fri, så jeg nåede lige at være med til den sidste.. Og jeg nåede også lige at smage kage uhmm ;-)

Hygge kage..

Dagen efter lavede jeg som sagt en kage, fordi en af mine kageglade veninder kom på besøg :-)))

For langt tid siden havde jeg lavet en chokoladekage og jeg gerne ville prøve igen, for jeg kunne ikke rigtig huske hvor god den var, jeg kunne kun huske, at det var en god konsistens.. Men tror i jeg kunne finde opskriften, nixen bixen.. Den var væk :-((( Og jeg ville absolut ikke "nøjes" med en anden, nu havde jeg jo sagt mig i hovedet at det skulle være den.. Men dagen inden jeg skulle bage lå opskriften øverst i min mappe.. Om det er øjne der spiller et pus eller om det er drillenisse, der har været på spil vides ikke ;-) Men jeg fik bagt min chokoladekage..
Kagen blev som sagt chokoladekagebunde med flødechokolade/nougat mousse og friske jordbær.. Jeg gad ikke rigtig det der mmf, så jeg smurte den op med moussen og så pyntede jeg den med nogle jordbær.. Det behøver jo heller ikke, at være så fint hver gang..

Men nøj, hvor smagte den godt.. Frygtede lidt, at den ville blive tung pga, nougatten, men det var bare en kanon sammensætning med de friske jordbær uhmm.. Og chokoladebundene var også helt fantastiske.. Dog vil jeg nok lave lidt om på den næste gang.. Men den var god, den var rigtig god ;-)

Mandens hyggeaften..

Manden havde inviteret nogle gutter til grill og hygge ;-) - øldrikning :-D

Som fruen i huset var jeg på min vante plads - i køkkenet.. Jeg var i gang med at lave en kage til dagen efter, hvor jeg skulle have besøg af en veninde, der er lige så kageglad som mig uhmm..

Jeg havde spurgt min mand op til flere gange om jeg skulle lave en kage, men næh nej de skulle i hvert fald ikke have kage..
Det var lidt sjovt, for lige pludselig kom manden ud i køkkenet til mig og sagde "hvis du har lyst til, at bage en kage til os, så gør det ikke noget for mig" :-D Gad vide om det er kagens magt hehe..

Men så sød som jeg er, så lavede jeg en kage til ham.. Det tager jo ikke så lang til at smække almindelig kage sammen og jeg havde det hele i skabene..

Jeg lavede en brownie til ham.. Syntes den var lidt kedelig at kigge på, så jeg lavede en hvid chokolade mousse og kom friske jordbær ovenpå.. Uhmm den smagte rigtig godt..