søndag den 22. maj 2011

Konfirmations kage..

Endnu en fra min klasse skulle bruge en kage - en kage til sin datters konfirmation.. Vi har også snakket om det i lang tid.. Hendes datter var meget fast besluttet på, hvordan den skulle se ud.. Det er lidt af en genganger.. Det skulle være ligesom den jeg lavede til min svigerinde og hendes venindes 18 års fødselsdag - den med en højhælet sko på..

Så der blev formet sko, neglelak, læbestift og øjenskygge.. Og den skulle være lyserød :-D Den måtte overhovedet ikke nærme sig noget lilla..Jeg havde faktisk ret fri hænder ellers.. Fyldet skulle jeg selv finde ud af.. Helst noget med jordbær og så var de ellers åbne over for alt.. Så det blev en jordbærmousse med flødechokolademousse med hakket hasselnødder - der var ikke nogle, der var allergiske overfor nødder, jeg forhørte mig inden :-p men den sammensætning kan man heller ikke gå helt galt i byen med..
Der er bare en ting, der irriterer mig rigtig meget ved den kage og det er skriften.. Jeg havde lavet en omgang mørkebrun - næsten sort smørcreme, som jeg skulle have tyllet med og da jeg gik i gang begyndte den at klumpe og knækkede hver gang jeg bevægede sprøjteposen, så det duede i hvert fald ikke.. Så måtte være rigtig kreativ, meget hurtigt, for de var på vej for at hente den :-/ Måtte skrive med min spiselige tusch, det er som sådan også en god plan, bare ikke når mmf'en er våd.. Så selve farven begyndte at trække ud :-((( Dét var ikke lige planen og død ærgerligt.. Men det er jo bare rigtig svært, at lave sådan noget om øv!

Men hun blev glad for den alligevel :-)

Fødselsdagsgave..

Kit skulle bruge endnu en kage.. Hun skulle til fødselsdag og det skulle være en surprise kage ;-)
Fødselaren blev 60 år og hun elsker sin Bølle hund.. Så der skulle være en hund på.. Kom med forslaget, at jeg kunne lave en havekage og så skulle den have lavet lidt ballade - det er lidt af en bandit hund hun har :-D Så den har været igang med blomsterbedene.. Det hvide i bedene skal forstille kødben, der stikker op.. Ved ikke om i kan se det, det kunne min svigermor i hvert fald ikke :-s
Fyldet skulle være hindbær og tobleronemousse - endnu en, der er vild med den sammensætning :-D Den smager altså også godt..

Selvfølgelig var jeg nervøs for om den ville falde i god jord.. Det er jo rigtig svært, når det man ikke har snakket med den, der skal have den.. Men jeg fik en besked fra Kit, hvor der stod "Hvis tårer i øjne hos fødselaren betyder godkendt, så er kagen godkendt" Så min kagemission var i hvert fald lykkedes :-)))) Og dét er jo fedt, at man kan glæde en anden på den måde.. Hunden og kødbenet blev fjernet, hun ville ikke have, at der var nogle, der spiste det :-D

Konfirmations kage..

En fra min klasse skulle bruge en kage til sin søns konfirmation.. Det er næsten et helt år siden hun har "booket" den hos mig :-D
Hun ville gerne have en kage, der smagte så godt, at man bare kun sige WOW! Men hun kunne ikke rigtig selv komme frem til en god sammensætning.. Så rådet hende til hindbær og tobleronemousse.. Det er den traditionelle, men også den sikre.. Den falder altid i god jord ( tror jeg kan lave de to mousser i søvne :-D ) Men det blev så hindbær og tobleronemousse..
Hun ville gerne have, at den skulle være enkel med nogle blå blomster..
Så den blev hvid med små blå blomster og lidt tylning på kanten, så den ikke blev helt så nøgen.. Og den blev smurt op med mandelsmørcreme..
Da vi mødtes i klassen om mandagen kunne hun i hvert fald kun bekræfte, hindbær og toblerone var en fremragende sammensætning ;-) Og det var faktisk lidt sjovt, for en anden fra min klasse hun har fået æren af, at lave sin søsters bryllupskage og de kunne heller ikke finde på en god sammensætning.. Så efter vi havde brugt hele frokostpausen på, at snakke sammen, skulle hun både have opskriften på hindbærmoussen, tobleronemoussen og lagkagebundene :-D Altid dejligt, når man kan hjælpe andre.. Selvom det er en top hemmelig hindbærmousse :-D (det er en jeg selv har strikket sammen og den er bare SÅ god) ;-)

onsdag den 18. maj 2011

Fødselsdagsgave..

Jeg havde fødselsdag i slutningen af April og jeg fik nok den bedste gave ever!!!

Og så var det oven i købet fra min kære mand..

Prøv lige at dyrk den..
Jeg har i rigtig lang tid ønsket mig en krom kitchen aid, men må ærlig indrømme, at jeg kan godt kan "nøjes" med den her model.. Jeg er bare super glad for den.. Det er lidt anderledes med sådan en dejlig køkkenmaskine i forhold til en håndmixer, det går lidt hurtigere.. Håndmixeren har gjort et rigtig godt stykke arbejde, men tror den har godt af en lille pause :-D

Ihh hvor er det super lækkert, at f.eks. piske flødeskum imens man laver noget andet.. ME LIKE!!!